10 причини да изберете по-висок клас блиндирана врата

Всеки от Вас, в даден момент от живота си се сблъсква с нуждата да прави ремонт на жилището си или да сменя врати. Говорейки за избор, отнасящ се за входната врата, може би, пред Вас изниква казуса, дали да инвестирате в по-високо ниво входна врата от типа – блиндирана или да се задоволите с по-бюджетен модел.

Представяме Ви 10 причини за ползите от блиндираните врати!

T 100 W
T 100 W

1. Шумо и топло изолация

Вратите с марката Kartal са с напълно покриваща очакванията, шумо и топло изолация, в сравнение с китайските входни врати. Запознайте се с  с 5 типа изолация за входни врати, с техните минуси и плюсове.

2. Пълнеж на крилото

Препоръчва се крилото да е снабдено със запълващ компонент – минерална вата, както и полистирен, отколкото пълнеж с наименование – „пчелна пита“.

3. Заключване

Много по-сигурно е вратата да има повече ключалки, а блиндираните врати предлагат точно това. Имат независимо едно от друго заключване. Бронировката на патроните е допълнителна сигурност, възпрепятстваща разпробиването, а пасивните шипове, позиционирани в касата, пречат входната врата да бъде измъкната от пантите.

4. Вграден праг или лайсна в помощ за изграждане на праг

Входните врати, идващи от Китай, са снабдени с вграден праг. По-удобното обаче е да вземете врата с г-образна лайсна, преди да си завършите подовата настилка. Така лайсната Ви очертава границите на прага, като остава вградена в него, придавайки завършеност и естетика.

5. Касата

Касата на турските врати Kartal облича напълно зида, до 500 мм. Комплекта се предоставя с первази от двете страни, за разлика от китайските, където касата е на щок с перваз само едностранно, а от другата страна Ви чака мазилка и обръщане.

6. МДФ на крилото

За разлика от обикновените врати от метал, блиндираните врати притежават МДФ покритие отвън и метален лист и метално оребряване във вътрешността си. На практика турската врата е достатъчно издръжлива, благодарение на металния лист, металното оребряване и пълнежа, в същото време на външен вид стои по-естествено, заради МДФ покритието.

7. МДФ покриване на касата

Няма да сбъркате, ако се насочите към врата с каса, неразличаваща се от крилото. Тя невероятно ще се впише в интериорна на дома Ви.

8. Резе

Резето е допълнителна екстра, за носталгично настроените потребители, които си спомнят доброто старо време. Как работи? – можете да притворите вратата само лекичко и да надникнете през нея, без да сте застрашени.

9. Уплътнение на фалца

При врати от серии Елеганс и Модерн има допълнително уплътнение на фалца. Което позволява по-плътно и безшумно затваряне на вратата.

10. Аларма

Моделът Т – 905 разполага с вградена аларма. С този модел домът Ви ще бъде допълнително подсигурен и технологично модерен и актуален.

Мислим, че изнесените причини са достатъчно обосновани, за да се обзаведете с блиндирана врата на достъпна цена и високо качество!