Демонтаж на входна врата

Процесът монтаж на входни врати изисква определени знания. При некачествено изпълнение това ще се отрази на техническото състояние, както и на експлоатацията на вратата. Дори и най-малката неточност при монтажа на рамката или пантите на вратата може да повлияе неблагоприятно на работата на входна врата. Неправилно монтирана стоманена врата под въздействие на теглото си може да се компрометира така, че да се наруши гладкото ѝ движение. Инсталацията на входни врати със сложна арматура е необходимо да се извърши от специалисти, бързо и ефективно, но преди това е нужна подготовка.

Какво е необходимо преди монтажът?

Преди да започнете монтажът, трябва да подготвите необходимите инструменти за монтажните работи. За всички елементи на входната врата трябва да осигурите безопасно място с твърд под. Спрямо стандартите за пожарна безопасност не се допуска съхранение на тежки конструкции в общите части и стълбища с оглед безпрепятственото преминаване на живущите.

Етапи при демонтажът на входна врата

Входна врата монтаж

Процесът следва определени етапи. Първият, от които е демонтажът на старата съществуваща врата. Необходимо е да се премахне крилото и след това касата на вратата с всички прилежащи крепежни части. Отворът трябва да се подготви. Може да се сблъскате с вкопана каса, която ще трябва се среже или изкърти. Това е най-трудният случай. При демонтиране на каса в обикновен случай, металните елементи за закрепването им към стената се отрязват с ъглошлайф, а рамката след това много лесно се отстранява с помощта на щанга от типа „кози крак“. Вратите изработени през миналия век в България са били предимно дървени. Премахването на подобни дървени конструкции не създава обикновено никакви трудности.

Преди същинската част на монтажа на входните врати е необходимо да се извърши подготовка на строителните отвори. Съобразете всички препоръки, които доставчикът Ви дава по отношение на размерите и денивелацията на зидовете и стените. Понякога може да е необходимо да разширите или стесните отвора, така че инсталирането на новата входна врата да се извърши правилно. Това е изключително важно, за да нямате проблеми след това с кривини около первазите и касата.