Интериорни врати Gradde или SIl Lux?

Днес ще разгледаме основните характеристики на две от нашите серии вътрешни врати.

Крило

Основна разлика между тези две серии е типът врата. Интериорни врати, принадлежащи към серия Gradde са фалцови, тоест крилото ляга отвън на касата, а не влиза вътре в касата. При този тип светлият отвор се запазва напълно, тоест ако имате 90 см отвор, като монтирате крило 80 см, проходимият отвор си остава 80 см, няма загуба откъм касата. При врати Sil Lux крилото е безфалцово. При него можете да решите в каква посока да се отваря то, даже по-време на инсталацията.

Пълнеж

Друга основна разлика е в пълнежът на вратите – Gradde са с пълнеж пчелна пита или перфорирано ПДЧ (по избор), докато Sil Lux са с вариант от подсилено HDF оребряване и иглолистна дървесина на вътрешната рамка.

Материал

Двете серии интериорни врати са направени от HDF материал и са доста здрави. При Gradde стъклото се държи на стъклодържачи, а на Sil Lux е цяло стъкло, или казано по друг начин – цял стъклен лист.

Цветове

Разгледайте вариантите за цветове – при серия Sil Lux те са общо 5, но за някои модели се ограничават до 2.

Палитра на цветове на серия интериорни врати Сил лукс

 

При серия Gradde имате опции от 6 цвята – 4 светли и 2 тъмни.

Палитра на цветове за интериорни врати Граде

Размери

Вратите са подходящи за панел и за тухлени жилища, имат няколко различни размера, че да покрият всички възможни отвори в днешното строителство, дори се предлага и възможност за по-дебел зид, чрез допълнителна уширителна планка.

Покритие

Sil Lux вратите имат покритие, което е изключително издръжливо на влага и надраскване. Направено е от винилов филм. Gradde интериорни врати притежават най-доброто покритие измежду всички наши серии врати. To прилича на естествен фурнир, но не е, прави се по тяхна иновативна технология и никъде не се вижда къде е снаждано. Притежава и БДС за надраскване и влагоустойчивост.

Двете серии, които разглеждаме в момента са влагоустойчиви, но това не трябва да се бърка с водоустойчиви врати. Вратите са подходящи за баня само и единствено ако не се обливат директно с вода. Влагата не представлява проблем за тях, на влага ще издържат и двата варианта, ако все пак се обливат с вода имаме подходящи алуминиеви врати, които се произвеждат във всички цветове от двете серии интериорни врати. Алуминиевите врати са с огледало отвътре и МДФ панел с цвят който Вие си изберете от външната част на вратата.

Нахвърлихме набързо най-съществените аспекти от характеристиките на интериорните врати при тези серии. Заповядайте при нас и ние ще Ви помогнем да изберете най-подходящите врати за Вас!