Интериорна врата за нашата кухня!

Подходящата вътрешна врата, от която всеки дом има нужда за помещение като кухня трябва да е съобразена с няколко факта – покритие, цвят, дизайн (орнаментна със стъкло или плътна), изолация и материал. Днес на пазара изборът е богат, както за цветова гама, така и за видове и модели. Избирайки врата за кухня, Вие трябва да бъдете наясно какво точно бихте желали като резултат. Това е мястото, където ще прекарвате доста време – било то сами или със семейството си. Затова първото и най-важно нещо е визията на вратата. Стъклените модели имат много видове орнаментика – с квадрати, триъгълници, линии, стъкла с цветно фолио по желание, стъкла под формата на цвете и други.

Ако се спрете на плътна врата или фрезована с разчупена шарка, Вие си избирате стил и съвършенство, което в този случай е интересно решение. Но избирайки си модел със стъкло, ще внесете много повече простор и светлина в помещението и така то ще създаде илюзията за по-обширна визуализация.

Цветът също е важна стъпка при избора на вратата. Може да го съчетаете с шкафове, подова настилка или дограма, така че той да е приятен за погледа и същевременно да Ви вдъхва гордост и увереност от това, което сте избрали.

Изолацията

Естествено има модели, които не поддържат изолация. Те обикновено са с оребрения от същия материал, от който е направена вратата, но има и такива които са произведени с такава. Вторият вариант е за предпочитане, тъй като би изолирал неприятния шум от домакинските уреди, които ежедневно ползвате: готварска печка, ширм, пералня (в повечето случаи нейното място е в кухнята), микровълнова фурна, скара, телевизор и други. Видовете пълнеж за изработка на крилата на интериорните врати са: хартиен пчелна пита, плътен тип „сандвич” с масив и МДФ и пълнеж тип перфорирано ПДЧ. Съветът ни към Вас е изборът да е насочен към врати с изолация.

033 oreh

Покритието на вратата трябва да е здраво и устойчиво

Да е защитено от надрасквания и изпаренията, които се отделят при всяко готвене. Поради тази причина то трябва да е влагоустойчиво и граповидно. Желателно е да е с по-голяма плътност.

Специалистите в сферата ще Ви насочат и упътят към по-добрия клас на покритията. Затова се оставете в техните ръце, но и следвайте своята интуиция.

Материалите, от които бива изработката на интериорните врати са няколко вида: HDF, MDF, ПДЧ, естествен дървен материал. Тук бихме наблегнали на всеки един вид, тъй като тяхната устойчивост и здравина са тествани и изпробвани. Затова вече и съобразно бюджета си, определяте материала.

Всичко е във Ваши ръце. Първоначалното впечатление, което оставя вратата за кухнята, начин на изразяване на стил и увереност. Поглеждайки към нея, трябва да сте изпълнени с удовлетворение.