Аксесоари за врати

Интериорните врати могат винаги да се подобрят, чрез качествени аксесоари. Те са от голямо значение за безпроблемното използване на вратите в дома. Ако крилата се поддържат и почистват, а обкова се смазва, то вратите ще запазят вида си, както и функционалността си занапред във времето. Тук ще се концентрираме в аксесоарите и тяхната роля в експлоатацията на интериорните врати.

Панти

Те спадат към обкова на всяка интериорна врата. Може да оборудвате вратата си с  6 вида панти за врати – обикновени, осови, скрити, ъглови, двустранни, както и шарнирни. Поддръжката им е задължителна. Те трябва периодично, на два три месеца, да се смазват. От известно време на пазара се предлагат – графитна смазка и бяла грес за въртящи и движещи механизми. Използвайки тези продукти, интериорните врати няма да скърцат при отваряне и затваряне. Ще имате перфектно смазани панти, които поемат тежестта на крилото, а движението му ще е гладко и безпрепятствено. Не пропускайте при нужда и да ги затягате, за да не се получи увисване на вратата!

Дръжки

Различни дръжки

Според модела врата има различни видове дръжки. Могат да са с розетка, цял шилд, гланцови, матирани, алуминиеви. Моделът е Ваш избор, но важното е да проверите изработката им и по-точно материала. Това има своята логика. В стаи, в които се очаква, че ще има влага или достъп до вода като баня или друго санитарно помещение, е желателно да са иноксови. Какво ще рече това? – че те са направени от високо качество неръждаема стомана. Съществуват и дръжки в същия цвят като вратата. Външният им вид ги прави подходящо и прекрасно допълнение.

Стопери и вентилационни отвори

Стоперите и отворите за проветряване, също са добро предложение, подобряващо функционалността.
Последните се монтират на интериорни врати, където има влага и пари. Те спомагат да не се задържа влагата по вратата, в случаите когато няма силна вентилационна система.

За предпазването на дръжките, така също и на стените, се поставят стопери. Те могат да се сложат на стената или на пода. Предпазват дръжката и стената от одраскване. Има различни видове – с болтове, залепящи се, както и магнитни. Във формите им, също има избор. Ще откриете квадратни и кръгли, както и ромбоидни и елипсовидни и то в различни цветове и шарки.

Това са част от обкова и аксесоарите. Разбира се, има различни видове брави – секретни, стандартни, за WC, a и разнообразие от заключващи механизми. Светът на вратите е богат на модели и аксесоари за тях. Избирайки правилните, ще си осигурите дългогодишна употреба, стига да ги поддържате и почиствате периодично.