Дилема – турска или метална входна врата?

Изборът на външна врата често е свързан с дилема между турска или метална входна врата. И двата вида врати ще Ви зарадват с предимствата си, въпроса е да разберете от каква точно се нуждаете, какъв е отделеният бюджет и какво Ви допада най-много. Понякога е възможно да Ви липсва увереност, което е напълно нормално. Именно поради това сме тук, за да Ви насочим коя входна врата би била най-доброто решение за Вас.

Предимствата на входните турски врати

 1. Крилото на турските врати е доста по-масивно, което е предпоставка и за достатъчно добра изолация. Неслучайно и цената е малко по-висока, но погледнато в перспектива инвестицията си заслужава.
 2. Другото очевидно предимство на тези входни врати е, че при тях светлият отвор е по-голям. Това е от особено значение за хората, които тепърва ще обзавеждат жилището си. На практика се минимизира вероятността някоя по-широка мебел да не може да се внесе.
 3. Изключително удобно и полезно за купувачите е, че вратите идват с первази за отвън и вътре, а и касата им покрива изцяло зида. Това носи перфектен завършек, без да се налага още строителна работа.
 4. Друго голямо предимство, е изработката на поръчков модел по индивидуални параметри.
 5. Удобство е, че шпионката се поставя, според желанието в деня на инсталирането на вратата.
 6. Разнообразието от цветове привлича с различните възможности за съчетаване с вътрешния дизайн на жилището, както и с неговата фасада.

Малките минуси на входните турски врати

 • нуждаят се от изграждане на праг;
 • липсва многостранно заключване на крилото;
 • по-висока цена.​

Какво предлага входната метална врата

 1. Фабричен праг, явяващ се неделима част от касата.
 2. Заключване, което е многостранно.
 3. Прекрасни крила с фрезовани дизайни.
 4. Цена, удовлетворяваща бюджета.
 5. Подходящи са за клиенти, които искат да имат повече от една външна врата.

Някои от минусите на металните врати

 • по-малък отвор за преминаване;
 • не толкова добра изолация;
 • едностранни первази;
 • металът в крилото е сравнително по-тънък.

Изтъквайки разликите между тези две категории входни врати, се надяваме да сме Ви били полезни. Помнете – няма лоша входна врата, важно е да съобразите Вашите приоритети и условията, където тя ще бъде поставена.